dag 2
22 mrt. 2012
🇫🇮
vanuit Finland
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt ( van boke met choco) zijn we op stap gegaan naar de Arcada universiteit. Na een vriendelijk onthaal en een glimp van het schitterende gebouw hebben we wat informatie gekregen over het IP. Dit houdt in dat we nu weten hoe we kunnen overleven in Helsinki. We maakten nader kennis met wie we rond onze challenge werken tijdens ons verblijf hier. Een lekker middagmaal verraste ons. Ook een heerlijk portie rauwkost ( vitamientjes) en dit zelfs voor maar 2,60 euro.
Na de middag bezochten we ons 'fieldwork'. Voor ons was het een teleurstelling. Het was een oud gebouw, vieze geurtjes en starende ouderen. Er werkte weinig personeel. Ze werken daar met een lift waar enkel een rolstoel in kan, de begeleider moet via de trap naar boven om zijn bewoner uit de lift te halen. Het zal een echte challenge worden om daar wat beweging in te krijgen. Ik (Sofie) ga proberen om de bewoners een 'meaningful day' te bezorgen. Milja gaat de ouderen proberen te motiveren om deel te nemen aan activiteiten buiten huis.
Na het bezoek en voorbereiding voor morgen hebben we al een glimp opgevangen van Helsinki. Mooi station, mooie kerk, veel verkeer....
Na deze lange dag hebben we ons weer verwend met heel veel brood ( 10 om precies te zijn). Het ene brood is vrij sponzig, op het ander brood bijten we ons gebit kapot. We waren blij elkaar weer te zien en we konden weer Nederlands praten. Om de dag af te sluiten zijn we naar de sauna geweest.
Wist je dat:
* Finnen melk drinken bij hun warme maaltijd
* dank je wel in het Fins kiitos betekent
* het hier in januari min 35° vroor en het nu 7° is en dat er nog altijd sneeuw ligt
* we aan de toiletten op de universiteit door een Finse in het Nederlands werden aangesproken ( ze is getrouwd met een Antwerpenaar)
* dat internet in het hotel voor een week 25 euro kost
Vele groetjes
Sofie en Milja
Morgen zijn we er weer met meer sfeer!!!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}