wijzitteninfinland.reismee.nl

dag 9

Goeiemorgen,

Sorry, gisteren geen tijd gehad om ons dagelijks verhaal neer te pennen. Het is hier best stressy naar het einde toe en vandaag mogen we ons werk gaan voorstellen aan de organisatie. Lien en Annelies en Elise zijn al tussen 7 en 8 vertrokken.

Wink

Over gisteren: Onze dagelijkse presentatie wordt al een ingebakken gewoonte. Iedereen staat al 'more comfortable or less shy' voor de klas dan in't prille begin.

De 2 lessen van de Finse teachers waren best interessant. En in begrijpelijk Engels. De omstandigheden in het noorden van Finland zijn niet evident om de ouderenzorg op een fatsoenlijke manier geregeld te krijgen: gemiddelde dagtemperatuur van +2°C en de temperaturen variëren van -35°C tot +35°C! Het is ook een heel uitgestrekt gebied met veel water en bossen en dus ook een heel lage bevolkingsdichtheid: 7 per m2.

In de namiddag werkte elk werkgroepje druk verder aan zijn presentatie voor vandaag. De originaliteit van iedereen wordt uitgedaagd. We zijn benieuwd!

De sauna (en voor sommigen een Finse pint) waren weer een welgekomen onstpanning.

We gingen naar ons gevoel weer véél te laat en overwerkt naar bed.

Salut

The 4 Helsinki-ladies

Wist je

- dat het heel irritant is dat de WC deuren naar de andere kant op slot draaien

- dat we het Finse brood kotsbeu zijn en gisterenavond prefab-pannenkoeken opwarmden

- dat een bezoek aan het 'skills-lab' in de arcada-university bijzonder interessant was

- dat we hier nog graag 2 dagen langer zouden blijven zonder te moeten werken

- dat we nog 8 euro betaalden voor 24u extra internet op 1 pc

- dat Filip vandaag al vroeg naar België vertrokken is en dat hij gisteren zijn bagage ging inleveren omdat er op de luchthaven vandaag een hectische toestand verwacht wordt omwille van vakantie

- dat we Filip gisteravond een kleine attentie aanboden om onze waardering te uiten voor al zijn energie dat hij in het IP stak

- dat hij aangenaam verrast was

- dat Sofie dit allemaal gefilmd heeft

- dat Milja dit verhaal kon schrijven en plaatsen zonder enige hulp

Grete Deferme

Ik wens jullie een goede reis naar huis en tot binnenkort op school!

Groetjes

Grete

Evy Cox

Hey allemaal!

Amai wat een verhalen lees ik hier toch! :-) Echt leuk om te lezen! Ik ben benieuwd om jullie terug te zien. Jullie komen toch nog naar huis zeker? Want zo te lezen hebben jullie het er echt naar jullie zin! :-)

De foto's zijn geweldig trouwens en jullie 'wist-je-datjes' zijn echt plezant! :-)

Alli tot binnenkort want het duurt nog een tijdje voor we elkaar op school nog eens zien.

Doet dat nog goed en veilig thuis!

Groetjes aan jullie allemaal!
xxx

marc van gorp

wie van jullie had niet willen ruilen met Filip en wat vroeger dan voorzien naar huis willen komen? Ook hier is het nu erg koud, donker weer en triestig.
Ieder van u nog een fijne zaterdag morgen en zondag
veilig weer thuis. tot ziens. Nonkel Marc

milja@nonkeltje

Dank je! We doen ons best om veilig thuis te komen.Hier is het nu zonnig...
Sebiet onze finale presentatie!
Tot binnenkort